Idei marturii 2013

V-ați întrebat vreodată de ce nu este bine ca mirele să vadă rochia de mireasă înainte de marele eveniment? Sau de ce mirele trebuie să treacă pragul casei, cu mireasa în brațe?

Fiecare dintre noi a auzit măcar o dată în viață expresiile: ”fă asta, că e bine” sau ”nu face asta, că aduce ghinion”. Cu atât mai mult când vine vorba de pregătirile de nuntă!

Fie că alegeți să țineți cont de ele, fie că doar vă amuzați sau informați, noi v-am pregătit o listă cu cele mai întâlnite superstiții legate de nuntă. Iată-le:

Semne bune în ziua nunții: să vezi un curcubeu, să ai vreme însorită, să întâlnești o pisică neagră, să întâlnești un coșar (asta dacă mai există sau dacă faceți nunta la țară unde se mai păstrează cât de cât tradițiile).
Semne rele în ziua nunții: să vezi un mormânt deschis sau să vezi un călugăr sau o măicuță.
O vorbă din bătrâni spune că dacă te căsătorești în mai, căsnicia ta se va sfârși la fel de repede cum se scutură florile de primăvară.
Se spune că la nuntă nu e bine să porți pantofi decupați în față sau sandale. Îți iese norocul printre degete. Totuși, nu renunța la ideea de a încălța o pereche de sandale sexi doar pentru că îți e teamă că vei scăpa norocul printre barete!
Nu e bine, mireasă fiind, să vezi o altă mireasă, înainte de cununia religioasă! Superstiția pornește din faptul că miresele care se văd înainte să se cunune își pot „fura” una alteia norocul.
Dacă v-ați gândit să vă cereți iubitul în căsătorie, aflați că o dată la patru ani este bine să faceți acest pas! Mai exact, în anul bisect, pe 29 februarie, e singura zi în care femeile pot cere bărbații în căsătorie.
Aruncarea buchetului își are originile în Marea Britanie unde se credea că mireasa poate transmite norocul său și celorlalți nuntași.
Atunci când vine mirele, trebuie să stai pe o pernă, să îți fie viața ca în puf și mirele plătește să te ia, ca să nu aibă senzația că te ia așa pe gratis.
Obiceiul de a suna claxonul mașinilor din “cortegiul nupțial” derivă din convingerea că făcând astfel se pun pe fugă spiritele rele.
Dacă vă gândeați să vă luați pantofi, sandale etc., pe care să le puteți purta și cu alte ocazii după nuntă, aflați că există o superstiție în acest sens! Ceea ce porți la nuntă, nu se mai poartă, dacă nu vrei să te mai măriți o dată.

Și ca să nu vă încărcați gândurile cu toate aceste superstiții, aflați că responsabile cu ce trebuie și ce nu trebuie să faceți sunt de obicei soacrele sau nașele. Ele sunt cele ce vor insista ca lucrurile se fac într-un fel și nu altfel, pentru că se spune că… și nu e bine să… și trebuie să… ca să nu…

Reclame